Zomercursus: Veilige start in de paardenwereld

Met ongelooflijk veel passie en plezier bied ik een super gave zomercursus aan voor kinderen. 
Tijdens de zomercursus krijgen de kinderen een waardevolle opstart in de paardenwereld aangeboden en tevens een geweldige herinnering!
Veel kinderen hebben de droom om te gaan paardrijden. Na (soms lang) vragen bij ouders mogen ze dan uiteindelijk op deze sport. De kinderen lopen helaas vaak tegen het probleem aan dat ze eigenlijk niets weten van de omgang met de prachtige dieren. Door onwetendheid valt deze droom vaak in het water omdat paardrijden toch niet zo leuk is als het lijkt. Dit heeft NIETS met LEUK te maken maar met ontbrekende KENNIS. 
Laat uw kind op een veilige en vertrouwde manier kennis maken met de paarden en de taal die zij spreken (lichaamstaal). Veel kinderen zijn uw kind al voor gegaan en met bijzonder mooie resultaten! Ook op de Facebookpagina van PonyExpress Zeeland vind u geweldige sfeerimpressies van de cursus veilige start in de paardenwereld. 

Welkom bij PonyExpress Zeeland!
Ben jij helemaal gek van paarden en pony’s, maar ben je nog te jong voor de manege of sta je nog aan het begin van je paardencarrière? Misschien wil jij in je vakantie wel graag op ponykamp maar is dit nog een stapje te ver? Dan biedt PonyExpress Zeeland jou een unieke zomercursus aan!

In 4 weken tijd krijg jij de basis aangeleerd zodat jij een goede en veilige opstart hebt in de paardenwereld. Tijdens deze 4 weken kun jij een unieke ervaring opdoen en rustig bekijken of paarden/pony’s en paardrijden wel echt wat voor jou is.

Een groep bestaat uit maximaal 4 kinderen, hierdoor is de cursus heel persoonlijk en is er veel individuele aandacht. De cursus wordt gegeven op maandagavond en dinsdagavond en is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar tot een gewicht van maximaal 40 kilo.

Wat je ga je doen?

  • Dag 1: Veiligheid voorop, wat houdt dat in? Hoe ga jij verantwoord te werk? Hoe haal jij je pony uit de wei, paddock of stal? Borstelen en de verschillende borstels leren kennen. Pony’s versieren. En natuurlijk knuffelen!
  • Dag 2: Wandelen in de bak, leren leiden aan een lijn. Leren over verkeer tijdens een buitenrit. (cap mee)
  • Dag 3: Stoere demonstratie over lichaamstaal en leiderschap. Rijden in de bak, leren stappen, sturen en stoppen. Spelletjes doen met/op de pony’s. (cap mee)
  • Dag 4: Strandrit op de pony’s. Bij terugkomst certificaatuitreiking (cap mee)

Veilig, vertrouwd en verantwoord omgaan met de pony’s staat bij ons centraal! 

Wie geeft de cursus?
Mijn naam is Jamie Lee Hooijer. Ik verzorg de zomercursus Veilige start in de paardenwereld. Ik ben gediplomeerd pedagogisch medewerker met een specialisatie gericht op jeugdzorg. Ook ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van omgang met paarden/pony’s. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik de paarden/pony’s op een verantwoorde, veilige en vertrouwde manier kan inzetten en dat ik, door ervaring en kennis op pedagogisch gebied, de deelnemers goed kan ondersteunen tijdens de cursus. 

Uit ervaring weet ik dat de pony's veel kunnen betekenen in de ontwikkeling naar een sterke(re) persoonlijkheid. Ik ben bereid mij voor 100% in te zetten voor uw kind! 

Schrijf nu direct in!
Dit doet u door telefonisch contact op te nemen met Jamie Lee: 06-24274118