Welkom bij PonyExpress Zeeland!

Mijn naam is Jamie Lee Hooijer. Ik ben gediplomeerd pedagogisch medewerker met een specialisatie gericht op jeugdzorg. Ook ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van omgang met paarden/pony’s. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik de paarden/pony’s op een verantwoorde, veilige en vertrouwde manier kan inzetten en dat ik, door ervaring en kennis op pedagogisch gebied, de deelnemers goed kan ondersteunen tijdens de verschillende activiteiten.

Nog voor dat ik werd geboren was ik al helemaal verliefd op paarden en pony’s. Waarom ben ik dan eigenlijk zo gek op deze dieren? Dat komt, als ik het mag zeggen, door de liefde en rust die ze uitstralen. Wanneer ik rustig was en duidelijk kon maken naar mijn paard wat ik wilde en de hulpen respectvol gaf deed hij alles voor mij. Was ik weer eens onrustig in mijn hoofd (ja ik ben een ADHD-typetje) en kon ik hierdoor niet duidelijk mijn hulpen aangeven dan zorgde mijn paard ervoor dat ik eerst rustig werd. Een onbeschrijflijk gevoel zeker voor mij als ‘klein’ meisje. Ik werd hierdoor heel groot, kreeg veel zelfvertrouwen en kon de wereld aan. Dat is toch prachtig als je dat met een dier mag ervaren en ontdekken. Heel mijn leven lang ben ik omringt geweest met paarden. In moeilijke tijden maar ook in tijden van plezier. De liefde die ik voor deze geweldige dieren heb ontwikkeld is iets dat nooit over zal gaan.

Daarnaast heb ik een onvoorwaardelijke liefde voor ieder kind. Ook deze liefde zat er al vroeg in. Een kind heeft nog de hele wereld voor zich. In de vroege levensjaren van een kind mag het heel veel ontdekken. En met name mogen ze hun eigen ik gaan ontwikkelen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik graag wil bijdragen in een goede start naar het ontwikkelen tot een sterk persoon. In het werk wat ik altijd heb gedaan in de jeugdzorg mocht ik met veel plezier veel jongeren bijstaan in een stap de maatschappij in. Ik heb dit werk altijd uitgevoerd voor een werkgever. Ik merkte dat ik meer wilde doen en vooral op een manier die echt bij mij past.

Ineens was daar de kans om PonyExpress Zeeland op te starten. Met dit bedrijf kreeg ik de mogelijkheid om mijn liefde voor kinderen en paarden/pony’s samen te voegen. Inmiddels zet ik de pony’s in om kinderen kennis te laten maken met de omgang met de dieren. Omdat ik toch altijd die pedagogische kant met mij mee draag gebruik ik deze kennis om extra bij te kunnen dragen aan het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen. De gelukkige gezichten die ik van de kinderen zie maken dat ik niet meer het gevoel heb dat ik werk. Dit is voor mij een droom die uit komt.

Lang heb ik gezocht naar een weg die bij mij past om bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Met de mogelijkheden die ik heb gekregen, heb ik nu een prachtige balans gevonden in werk en liefde voor dier en mens. Als je maar echt wilt kun je alles bereiken.

Waar een wil is, is een weg!