Cursus veilige start in de paardenwereld

Met ongelooflijk veel passie en plezier bied ik een prachtige cursus aan voor kinderen. 
Tijdens de cursus veilige start in de paardenwereld krijgen de kinderen een waardevolle opstart aangeboden en tevens een geweldige herinnering!
Veel kinderen hebben de droom om te gaan paardrijden. Na (soms lang) vragen bij ouders mogen ze dan uiteindelijk op deze sport. De kinderen (en soms ook ouders) lopen helaas vaak tegen het probleem aan dat ze eigenlijk weinig tot niets weten van de omgang met deze prachtige dieren. Door onwetendheid valt hun droom vaak in het water omdat paardrijden toch niet zo leuk is als het lijkt. Dit heeft NIETS met LEUK te maken maar met ontbrekende KENNIS. 
Laat uw kind op een veilige en vertrouwde manier kennis maken met de paarden en de taal die zij spreken (lichaamstaal). Veel kinderen zijn uw kind al voor gegaan en met bijzonder mooie resultaten! Ook op de Facebookpagina van PonyExpress Zeeland vind u geweldige sfeerimpressies van de cursus veilige start in de paardenwereld. 

Er wordt een cursus DEEL 1 en een cursus DEEL 2 aangeboden. Meer informatie over DEEL 2 vind u hier: Cursus veilige start in de paardenwereld DEEL 2.

Welkom bij PonyExpress Zeeland!
Ben jij helemaal gek van paarden en pony’s, maar ben je nog te jong voor de manege of sta je nog aan het begin van je paardencarrière? Dan biedt PonyExpress Zeeland jou een unieke cursus aan!

In 7 weken tijd krijg jij de basis aangeleerd zodat jij een goede en veilige opstart hebt in de paardenwereld. Tijdens deze 7 weken kun jij een unieke ervaring opdoen en rustig bekijken of paarden/pony’s en paardrijden wel echt wat voor jou is.

Een groep bestaat uit maximaal 4 kinderen, hierdoor is de cursus heel persoonlijk en is er veel individuele aandacht. De cursus wordt gegeven op zaterdag en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 10 jaar. Val jij buiten deze leeftijd en heb je toch interesse? Neem dan telefonisch contact op en we bespreken de mogelijkheden.

We hebben de cursus speciaal voor jou ontwikkeld.

Wat je ga je doen?

  • Veiligheid voorop, wat houdt dat in? Hoe ga jij verantwoord te werk? Knuffelen en borstelen
  • Hoe haal jij je pony uit de wei, paddock of stal? Verschillende borstels leren kennen. Knuffelen en borstelen
  • Wandelen in de bak, leren leiden aan een lijn (cap mee)
  • Rijden in de bak, leren stappen, sturen en stoppen (cap mee)
  • Spelletjes doen met/op de pony’s. (cap mee)
  • Pony’s versieren
  • Buitenrit op de pony’s. Bij terugkomst certificaatuitreiking (cap mee)

Veilig, vertrouwd en verantwoord omgaan met de pony’s staat bij ons centraal! 

Wie geeft de cursus?
Mijn naam is Jamie Lee Hooijer. Ik verzorg de cursus, Veilige start in de paardenwereld. Ik ben gediplomeerd pedagogisch medewerker met een specialisatie gericht op jeugdzorg. Ook ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van omgang met paarden/pony’s. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik de paarden/pony’s op een verantwoorde, veilige en vertrouwde manier kan inzetten en dat ik, door ervaring en kennis op pedagogisch gebied, de deelnemers goed kan ondersteunen tijdens de cursus. 

Uit ervaring weet ik dat de pony's veel kunnen betekenen in de ontwikkeling naar een sterke(re) persoonlijkheid. Ik ben bereid mij voor 100% in te zetten voor uw kind!

Heeft u nog vragen of schrijft u liever telefonisch in?
Neem dan contact met mij op Jamie Lee:0624274118. 

Schrijf nu direct in!

De groep/tijd waarvoor u kiest is ook de groep/tijd waarop uw kind 7 weken lang de cursus volgt.